Keresés
Close this search box.

TISZTÍTÁS ÉS KARBANTARTÁS

Porszívózás

Az új szőnyeg hosszabb életű és szebb kinézetű lesz, amennyiben rendszeresen porszívózzák. A porszívózás segíti megelőzni, hogy a szennyeződések a szőnyeg felületéről beivódjanak a szőnyeg szálai közé, ahol felhalmozódnak és a felület kopását okozzák. A rendszeres tisztításra a hagyományos, szívófejes típusú porszívó használatát ajánljuk. A forgó vagy rotációs kefével rendelkező, önjáró porszívó használata károsíthatja a szőnyeg és a dombor mintázat felületét.

A szöszösödés egy természetes jelenség a gyapjú szőnyegeknél. Javasoljuk, hogy a szőnyegeket rendszeresen forgassák, különösen olyan helyiségekben, ahol direkt napfény éri, mely hosszabb távon kiszívhatja a szőnyegek színét.

Foltok és kiöntött folyadékok

E kis balesetekkel kapcsolatos alapvető szabály, gyorsan kell cselekednünk. Itassuk fel a kiömlött folyadékot egy tiszta, fehér ruhával vagy papírtörlővel. Soha ne dörzsöljük, mivel ez tovább növeli a folt nagyságát. Amint a folyadékot felitattuk a folt külső szélétől a közepe felé haladva, egy enyhén nem maró szőnyegtisztító folyadékkal próbáljuk a foltot eltűntetni, egy tiszta ruha segítségével. Ne áztassuk el a szennyezett felületet, mert ez is növeli a folt nagyságát. Amint sikerült a foltot eltűntetnünk, egy papírtörlő segítségével itassuk fel a felesleges nedvességet. A makacsabb foltoknál ismételjük meg a fenti tevékenységet, amíg teljesen el nem tűnik a szennyeződés. Amennyiben a foltok nehezen, vagy nem távolíthatók el, javasoljuk egy professzionális tisztító cég igénybe vételét. A gyapjú alapanyagú vagy kézi tűzött technológiával készített szőnyegek vizes porszívózása, vagy vizes tisztítása nem javasolt.

A kézi munkával készült szőnyegekről

Szőnyegeink mind kézi munkával készülnek: kézi szőtt, kézi tűzött vagy kézi csomózott technológiával.
A kézi azt jelenti, hogy az emberi kézi munka mindegyik terméket egyedi darabbá varázsolja. Ennél fogva apróbb különbségek és eltérések lehetnek a színekben és a méretekben. Ez a tulajdonság a termék egyediségét erősíti és nem hibájának minősül. A Ligne Pure cég garantálja, hogy semmilyen gyerekmunka nem lett igénybe véve a szőnyegek gyártásának egyik fázisánál sem.

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás

Kedves Vásárlónk!

Üzletünk 2024. március 29. és 2024. április 1. között zárva tart.
Nyitás 2024. április 2-án 10 órakor.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

Húsvét pénteken és hétfőn zárva vagyunk!