Keresés
Close this search box.

ORAC DECOR® díszléc installáció – Mutatjuk hogyan csináld!

HOME DESIGN BUDA BLOG

Üzletünkben a legmagasabb minőségű, Orac Decor márkájú szegélyléceket forgalmazzuk. A termékeket Belgiumban tervezik és gyártják a legmagasabb nemzetközi előírásoknak megfelelően. Nem véletlenül ez a kedvenc szegélyléc márkája a belsőépítészeknek és lakberendezőknek, hiszen a lécek saját fejlesztésű, polisztirol mixből készülnek, mely az általános, habosított, barkácsáruházi anyaggal szemben sokkal strapabíróbb. Míg a fa lábazati elemek felmosásnál hajlamosak magukba szívni a vizet, addig az Orac Decor szegélylécek kialakításuknak köszönhetően vízállóak és vizes helyiségbe is felkerülhetnek, a megfelelő ragasztó segítségével.  Ha otthonodban magad szeretnéd installálni a léceket, mutatjuk hogyan csináld!

A fal előkészítése

A fal lehet glettelt vagy festett, a felületnek mindkét esetben erősnek és egyenletesnek kell lennie. Az egyenletes felület biztosítja a termék megfelelő felfekvését, az erős felület pedig ellenáll a ragasztó száradása során fellépő feszültségnek. A porózus felületet mélyalapozóval megkötjük. Fontos, hogy a rétegek között a mélyalapozás minden esetben megtörténjen, hiszen az erős felület így biztosítható. A megfelelően előkészített felületnek teljesen száraznak, nedvességtől mentesnek kell lennie! Nem szabad felhelyezni frissen glettelt, festett vagy mélyalapozott felületre. 

Termék előkészítése

A terméket a dobozból kivéve portalanítani kell (a por a gyártás során kerülhet rá). Kétféle ragasztó használata szükséges: az egyikkel a falra (DecoFix Pro – FDP500) ragasztjuk a léceket, a másikkal a léceket (DecoFix Extra – FX200) ragasztjuk egymáshoz. A léceket felrakás előtt temperálni kell: 1-2 napig abban a helyiségben kell tárolni a terméket, ahol fel lesz majd használva. 22 C° körüli hőmérséklet az ideális a temperáláshoz! A termék alapozott, minden típusú festék tapadása biztosított a gyári felületen.

Installáció

Pisztolyból egyenletesen hordjuk fel a ragasztót alul és felül a profil teljes hosszában. A beépített nút a pisztoly megvezetésére szolgál. Felhelyezzük a felületre, egyenletesen rányomjuk 10 cm-ként a mennyezeten és az oldalfalon is! A ragasztó felesleget spaklival eltávolítjuk. A portalanított illesztések egyik oldalát DecoFix Extra (FX200) ragasztóval kenjük meg, és egymáshoz illesztjük a falon a léceket úgy, hogy kb. 1 mm hézag maradjon. A ragasztó felesleget eltávolítjuk spaklival. Ez az anyag a száradás során tágul, ezért kb. 2 óra múlva újra ellenőrizzünk minden illesztést. Amennyiben szükséges, a száradás alatt keletkező felesleget eltávolítjuk a lécekről acetonnal. A DecoFix Extra nagyon keményre köt, ha nem távolítjuk el még kötés előtt ezt a ragasztót, utána már nagyon nehéz egyenletesre csiszolni.

A DecoFix Hidro (FDP700) ragasztót kültéren minden esetben, belül pedig olyan helyeken használjuk, ahol a felület nem porózus (pl. üveg, tapéta). Beltérben új építésű házaknál, magas páratartalmú, alacsony hőmérsékletű helyiségekben is ezzel a ragasztóval kell dolgozni! A nagyobb léceket és a rejtett világítást biztosító profilokat a ragasztás mellett szögbelövő pisztollyal rögzítjük a falhoz (30-50 cm). Száradás után a hézagokat tömítjük, amihez a DecoFix Pro-t vagy a DecoFix Hydro-t használjuk. 24 óra elteltével csiszoljuk, portalanítjuk és festjük.

Ha mégsem szeretnéd egyedül elvégezni a feladatot, szakértő kivitelező csapatunk vállalja az Orac Decor lécek szakszerű és megbízható felrakását, árajánlatkérésért lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolódó termékek:

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás

Kedves Vásárlónk!

Üzletünk Május 1-én szerdán zárva tart.
Nyitás 2024. Május 2-án 10 órakor.
 
 

Május 1-én zárva vagyunk!