Keresés
Close this search box.

LAKBERENDEZÉS KÖRNYEZETTUDATOSAN

HOME DESIGN BUDA BLOG

Milyen a környezettudatos lakberendezés? Lehet-e a fenntarthatóságot szem előtt tartani egy építkezés vagy lakásfelújítás során? Cikkünkben Járai-Szeglet Orsi lakberendező projektjein keresztül mutatjuk be a lehetőségeket.

Orsival több közös projekten dolgoztunk már együtt, hiszen szaktudása, remek ízlése, pontossága és kedvessége épp úgy garancia a jó hangulatú közös munkára, mint a tökéletes végeredményre.

Orsi a reklámszakmát hagyta ott az lakberendezésért, az enteriőr tervezés mellett home staginggel, lakás felújítással és tanácsadással is foglalkozik. Célja olyan terek és otthonok kialakítása, melyek élhetőek, szerethetőek és minden esetben személyre szabottak. Emellett fontos számára a környezettudatosság szem előtt tartása is. Munkái során igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat, akár egy új, innovatív technológia alkalmazásával, vagy épp egy régi bútor újrahasznosításával.

Lássuk, hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban!

Siófok I.

A siófoki társasházi lakás alapvetően nyaraló funkciót tölt be, tervezése során mégis egy teljes értékű lakás kialakítása volt az elsődleges szempont. A projektbe a függönyözéssel kapcsolódott be a Home Design csapata; a fő irányvonal egy harmonikus, nyugalmat árasztó összkép létrehozása volt natúr, természetes anyagokkal. Ennek megfelelően pamut és len keverékű anyagokat választottunk visszafogott, fehér és bézs színben. A függönyökhöz egy modern mennyezeti karnist használtunk, hogy minél letisztultabb legyen a végeredmény.

Fotók: Balássy Zsolt

Tovább olvashatsz a projektről itt.

Siófok II. 

A koncepció kialakításakor Orsi egy modern otthont tartott szem előtt, azonban Balaton parti ingatlanról lévén szó, a természetet is szerette volna becsempészni. A lakás berendezésének nagy részénél megnyugtató földszíneket használt, emellé keresett olyan tapétákat, amik ezt támogatják és megfelelő hátteret biztosítanak a bútoroknak. Így került a nappaliba egy tökéletes alapot biztosító Eijffinger tapéta. Az előszobában egy hangsúlyosabb Casadeco tapétára esett a választása. Ez a lakás egyik legkisebb helyisége, ennek ellenére szerette volna feldobni egy olyan részlettel, ami kicsit szokatlan.

Fotók: Jaksa Bálint

Tovább olvashatsz a projektről itt.

Siófok III.

Ebben a projektben viszkóz és len alapú fényáteresztő és sötétítő függönyökre esett a választás, mely remekül illik a lakás természetközeli hangulatához. A függönyök fehér, fém mennyezeti karnisra kerültek, melynek minimalista megjelenése beleolvad az enteriőrbe. Személyes kedvencünk a zöld falfestés és az egyedi világítástechnika, mely igazán különlegessé teszi a környezetet.

Fotók: Jaksa Bálint

Tovább olvashatsz a projektről itt.

Budapest I. kerület

A budapesti lakás tulajdonosa a kontrasztos színek kedvelője, ezért a fekete és fehér árnyalatai váltakoznak a helyiségekben. Ebbe a képbe illeszkedett bele a függöny is, hiszen a sötétítő függöny fekete, a fényáteresztő pedig fehér színű lett. Egy minimalista karnis megoldásra esett a választás, hogy ne vonjuk el a figyelmet a lakás design elemeiről.

Fotó: Jaksa Bálint

Tovább olvashatsz a projektről itt.

Ha tetszettek Nektek ezek a lakások, keressétek Orsit bátran, hogy nálatok is megalkothasson egy csodaszép, új otthont!

@jaraiszegletorsi_interior/

 https://jaraiszegletorsi.hu/

Email: szeglet.orsi@gmail.com

Kapcsolódó termékek:

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás

Kedves Vásárlónk!

Üzletünk Május 1-én szerdán zárva tart.
Nyitás 2024. Május 2-án 10 órakor.
 
 

Május 1-én zárva vagyunk!