Keresés
Close this search box.

7 TIPP, HA SZÉP FÜGGÖNYT SZERETNÉL OTTHONRA

HOME DESIGN BUDA BLOG

Függöny útmutató kisokos a szakértőktől!

Építkezés vagy felújítás előtt állsz? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes átgondolnod, hogy elégedett legyél a végeredménnyel függönyözés terén.

Home Design függöny szaküzletünkben levesszük a terhet a válladról: a kezdeti anyagválasztástól, a helyszíni felmérésen, a varráson és a szerelésen át teljes körűen vállaljuk házak és lakások függönyözését! Kérj tőlünk visszahívást még ma! 

1. Kezdő lépések: inspirálódj!

Mielőtt belevágnánk a függöny vásárlásba, érdemes az interneten előzetesen nézelődni akár Pinteresten, akár az Instagramon, hogy lássuk, milyen függöny megoldások tetszenek nekünk. Ma már szebbnél-szebb enteriőrökbe láthatunk bele a világ bármely pontján, használjuk ki!

2. Építkezés során: az alapok kitalálása

Az építkezés vagy felújítás elején fontos átgondolnunk, hogy pontosan melyik nyílászáróra szeretnénk függönyt. Számos esetben találkozunk olyan problémával, hogy az építkezés alatt úgy lett kialakítva a mennyezeti vagy oldalfali fűtés, hogy nem hagytak fúrható felületet a karnisnak. Másik gyakori probléma, hogy olyan radiátor kerül az ablak alá, ami akár 25 cm-re is kiáll, így a ráomló függöny meg tud törni a radiátor vonalában, ami sajnos nem túl esztétikus. Az ilyen és hasonló problémák kiküszöbölésében nagyon sokat tud segíteni egy hozzáértő lakberendező, aki már a tervezőasztalon előre kitalálja a legjobb megoldásokat. 

Megbízható lakberendezőt keresel? Ajánljuk figyelmedbe lakberendező kolléganőnket, Nemes-Gelencsér Verát, akinek szakértelme és stílusérzéke elismerésre méltó! https://www.avinnovativ.hu/nemes-gelencser-veronika/

3. Egyedi vagy kész függönyt válassz?

Manapság a nagy lakberendezési áruházakban mindenhol lehet kapni előre megvarrt, tömeggyártott, kész függönyt, mely fix méretben érhető el. Ezek előnye, hogy azonnal meg lehet venni és viszonylag kedvező áron lehet hozzájutni. Hátránya azonban, hogy manapság már az újépítésű házaknak és lakásoknak egyedi, nagy ablakaik vannak, amikre ezek a kész függönyök általában kicsik, túl keskenyek és túl rövidek. Home Design üzletünkben mi kizárólag egyedi méretre készült függönyökkel foglalkozunk. A lakás adottságaihoz igazítjuk a függönyözési megoldásokat, vásárlóinkkal együtt átbeszélve, megtervezve. Egyedi karnis-, ablak-, és aljzat méretek alapján készítjük el az árajánlatot, miután óriási és folyamatosan bővülő kínálatunkból kiválasztottuk a lakás stílusába tökéletesen beleillő anyagot. Természetesen személyes tanácsadással, több éves tapasztalattal segítünk mindenkinek megtalálni a tökéletes színt, mintát, anyagot. Magas minőségű, prémium anyagokkal dolgozunk, így garantáltan hosszútávon, problémamentesen gyönyörködhetünk a kiválasztott anyagban. Varrónőink gyönyörűen, az előre megbeszélt igények alapján megvarrják a kiválasztott sötétítő és/vagy fényáteresztő anyagot, tapasztalt karnisszerelőink pedig precízen felhelyezik a karnist, illetve az elkészült függönyöket, római rolókat.

4. Milyen színt és anyagot válassz?

Ma már hatalmas anyag választék közül tudunk válogatni függönyök tekintetében, így a bőség zavara miatt nincs egyszerű dolgunk a nézelődés során. Érdemes leszűkíteni az anyagokat először az alábbi szempontok szerint: természetes hatású, vagy inkább glamour-os, elegáns anyagokra vágyunk? A függöny csak kiegészítője legyen a lakásnak, vagy legyen hangsúlyos dísze? Manapság nagyon sokan választják nálunk a természetes hatású, natúr színű anyagokat, hiszen azokhoz sokkal könnyebb bármilyen más színt és mintát választani, legyen szó akár kanapéról, akár egy ütős tapétáról.
Böngéssz különleges tapéta választékunkból itt

Home Design üzletünkben vásárlóinknak lehetőségük van hazavinni a nekik tetsző függöny mintákat, hogy otthoni fényekben és színekben tudják eldönteni, melyik anyag passzolna leginkább hozzájuk. Élj ezzel a lehetőséggel és hívj minket még ma!

5. Sötétítőre vagy csak fényáteresztő függönyre van szükséged?

Gondold át mindegyik nyílászárónál, hogy pontosan mit is szeretnél a jövőben. Ügyfeleink szinte minden helyiségbe kérik a fényáteresztő függönyt, mely remek megoldás arra, hogy  fény jöjjön be a szobába, ugyanakkor meggátolja a belátást. Sötétítő függönyt sokan csak azokba a szobákba tesznek, ahol nincs redőny és szükség van sötétítésre. Napjainkban nagyon népszerű sötétítő függöny megoldás az úgynevezett sötétítő dekorsál, ami egy keskeny, kb. 50-50 cm széles beráncolt függönyt jelent az ablak két oldalán, ezáltal adva egy szép, lágy keretet a szobának, sötétítő funkció nélkül.

6. Költségvetés tervezés

Érdemes már az építkezés vagy felújítás elején kalkulálni a függönyözés költségével is. Ebbe beletartozik a függöny anyag, karnis, varrás és szerelési díj is. Szívesen készítünk előzetes árajánlatot, hogy lásd, nagyjából milyen összeget érdemes félretenni a függönyözésre. Áraink mindig egyediek, hiszen az ajánlat az ablakok mennyiségétől, a függönyök típusától és minőségétől is függ.

7. Bízd a profikra: kérj helyszíni felmérést és egyedi függöny varrást!

Szakértőink a helyszínre látogatva bizonyosodnak meg arról, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő stílusú és minőségű függöny kerüljön otthonodba. A helyszíni felmérés során rögzítik a falak, ablakok és aljzatok pontos méreteit. Részletesen felmérik az  igényeidet, és annak megfelelően együtt átbeszélitek a függönyök, sötétítők stílusát, fazon és szabásterveit, és a hozzá alkalmazható karnis rendszerek lehetőségeit.

Bonyolultnak és soknak tűnik mindez? Keress minket bizalommal és mi levesszük rólad a terhet! Home Design üzletünkben azon dolgozunk minden nap, hogy a függönyözés ne teher, hanem egy gondtalan, örömteli élmény legyen vásárlóink számára. Tudjuk, hogy mennyi problémával és váratlan szituációval jár egy építkezés/felújítás, így nekünk célunk, hogy a lehető leggördülékenyebb legyen a függönyözés folyamata. 

És hogy kik is vagyunk mi?

Home Design üzletünk több, mint 15 éve meghatározó szereplője a prémium lakástextil piacnak. Jelenleg öten dolgozunk teljes állásban, egyik legnagyobb erősségünk a személyes kiszolgálásban rejlik. Minden betérő érdeklődő személyre szabott tanácsadásban részesül, legyen szó akár tapétáról, függönyről vagy szegélylécről. Vásárlóinkkal közösen egyeztetve, akár több órán és alkalmon keresztül választjuk ki a legmegfelelőbb termékeket, figyelembe véve az egyedi igényeket. Sok vásárlónktól kapjuk azt a pozitív visszajelzést, hogy nagyra értékelik a szaküzletek személyes és rugalmas kiszolgálását és odafigyelését, melyet egy nagy áruházban nem kapnának meg. Árajánlatunkat nem futószalag-szerűen, hanem egyedi igényekre szabva, egyedi kívánságok alapján készítjük.

Üzletvezetőnk, Juli 30 éves tapasztalattal rendelkezik kivitelezés és építkezés terén, emellett hatalmas belsőépítészeti és termékismereti tudással rendelkezik, így nincs olyan szakmai kérdés, amiben ő nem tudna segíteni. Dóri és Áron fiatalos energiájukkal dolgoznak lelkesen a megrendeléseken, honlapfejlesztésen, termékirányok kialakításán és pénzügyön. Ezen kívül hosszú évek óta dolgozunk együtt összeszokott szerelő és varrónő csapatunkkal,  akik rövid határidőn belül megbízhatóan és magas színvonalon varrják függönyeinket és szerelik karnisainkat.

Kapcsolódó termékek:

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás

Kedves Vásárlónk!

Üzletünk 2024. március 29. és 2024. április 1. között zárva tart.
Nyitás 2024. április 2-án 10 órakor.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

Húsvét pénteken és hétfőn zárva vagyunk!