Keresés
Close this search box.

AZ ÉV SZÍNE 2023-BAN – VIVA MAGENTA 18-1750

HOME DESIGN BUDA BLOG

Erő, energia és életkedv, az önkifejezés eszköze. Ez az év színe 2023-ban!

A PANTONE, a világ egyik leghíresebb festékgyártó cége minden év végén közzéteszi a következő év színét. Ez az a szín, mely meghatározó lesz a divatban és a lakberendezésben, rajtuk keresztül pedig még sok más ágazatban is, nem csoda tehát, ha mindig óriási érdeklődés övezi a bejelentést.

Az év színe nem csupán egy véletlenszerűen kijelölt szín a cég által kifejlesztett színkód táblázatból, hanem egy mély jelentéssel bíró, az aktuális év globális társadalmi folyamataira és meghatározó eseményeire reagáló, komplex választás. Jó példa erre a 2022-es év színe, a Very Peri, az úgynevezett “digitális lila”, mely hosszú idő után nem a természetből, hanem a képernyő színeiből merített, ezzel is reflektálva a Covid világjárvány hosszútávú, globális hatásaira, a bezártságra és a digitalizáció kiemelt szerepére.

A Very Perivel ellentétben a 2023-as év színe visszatért a természethez, alapja az ott is előforduló vörös. Szerves eredete a bíbortetűből származik; a rovar kárminfestéket termel,  amely az egyik legértékesebb, legerősebb és legfényesebb természetes festékanyag. A Viva Magenta üzenete nem távolodik el az előző évétől, hiszen bár három évvel vagyunk a világjárvány után, de a háborúk, az instabil gazdasági helyzet és a fokozódó klímaválság olyan kihívások elé állít minket, melyekhez erőt és motivációt kell merítenünk. A Viva Magenta bátorságot sugall, dinamikus, önkifejezésre ösztönöz, egyensúlyba hozza a merészséget a vidámság érzésével és lendületet ad a mindennapokra.

Az év színe a lakberendezésben

A Viva Magenta kiválóan alkalmas a drámai hatás elérésére, legyen szó egy elegáns bársony kanapéról, vagy egy tapétázott falról. Aki visszafogottabb otthonra vágyik, használhatja az év színét jóval kisebb mértékben is, például díszpárnán vagy virágkompozícióban, ami remekül ellensúlyozza a semleges alapokat. Bármire esik is a választás, a Viva Magenta magabiztosságat, pozitivitást és vidámságot fog kölcsönözni minden térnek.

Kapcsolódó termékek:

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás

Kedves Vásárlónk!

Üzletünk Május 1-én szerdán zárva tart.
Nyitás 2024. Május 2-án 10 órakor.
 
 

Május 1-én zárva vagyunk!