A VISZKÓZ SZŐNYEGEK ELŐNYEI

HOME DESIGN BUDA BLOG

Szőnyegpalettánk meghatározó hányadát viszkóz alapanyagú alternatívák teszik ki, ezért szeretnénk egy rövid anyagismeret keretén belül bemutatni a bennük rejlő előnyöket.

Viszkóz anyaggal találkozhattak már Olvasóink is a mindennapi életben: előszeretettel használja a ruhaipar és a textilipar is ezt a kiváló alapanyagot. Függönyök, bútorszövetek és ruhák minőségét emeli a viszkóz jelenléte, emellett pedig a szőnyeg gyártás szerves részét is képezi.

A viszkóz valójában a fák rostjaiból kinyert cellulóz. Ebből egyértelműen következne, hogy természetes anyagról beszélhetünk, ugyanakkor igen vitatott a viszkóz természetes eredetének kérdésköre. A viszkóz kinyerésének módja, illetve a technológia, amellyel feldolgozzák a cellulózt sokan szerint nem tekinthető 100%-ban természetes eljárásnak. Ahogy fejlődik a technológia, úgy ezen a téren is tapasztalható fejlődés, ezért a viszkózt nem sorolhatjuk a szintetikus anyagok (pl. polyester) közé sem. Így kénytelenek vagyunk egy új kategóriát nyitni a viszkóznak, mely a természetes és a szintetikus anyagok metszetét jelenti.

A viszkóz szőnyegek a gyönyörű fényükről híresek. A viszkóznak van egy olyan tulajdonsága, hogy attól függően, hogy esik rá a fény, úgy mindig az alapszín egy másik árnyalatát mutatja. Hol sötétebbnek, hol világosabbnak tűnik, ezért minden helyiségben „új arcát” ismerhetjük meg a szőnyegnek. Tapintása is nagyon kellemes, utánozhatatlanul puha. Fenséges, minőségi megjelenésének köszönhetően modern és elegáns enteriőrökben is a szoba „díszének” tekinthetjük.

Látogasson el Home Design üzletünkbe, ahol fogásmintákon keresztül személyes tanácsadással egybekötve mutatjuk be termékeinket! További ötletekért, információkért böngésszen folyamatosan frissülő webshopunkban!

Kapcsolódó termékek:

Ligne Pure Hexagon szőnyeg
Ligne Pure Hexagon szőnyeg
Ajánlatot kérek
Current szőnyegCurrent szőnyeg minta
Ligne Pure Current szőnyeg
Ajánlatot kérek
Designers Guild Eberson Moss szőnyeg
Eberson Moss szőnyeg
653.190 Ft-tól
Designers Guild Phipps szőnyeg
Phipps Sky szőnyeg
653.190 Ft-tól
Desingers Guild Eberson szőnyeg
Eberson – Cobalt szőnyeg
653.190 Ft-tól
Traces szőnyegTraces szőnyeg minta
Ligne Pure Traces szőnyeg
Ajánlatot kérek
Ligne Pure Aurora szőnyegLigne Pure Aurora szőnyeg minta
Ligne Pure Aurora szőnyeg
Ajánlatot kérek

KÉRDÉSED VAN? SEGÍTÜNK!

További bejegyzéseink

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás