Keresés
Close this search box.

A VISZKÓZ SZŐNYEGEK ELŐNYEI

HOME DESIGN BUDA BLOG

Szőnyegpalettánk meghatározó hányadát viszkóz alapanyagú alternatívák teszik ki, ezért szeretnénk egy rövid anyagismeret keretén belül bemutatni a bennük rejlő előnyöket.

Viszkóz anyaggal találkozhattak már Olvasóink is a mindennapi életben: előszeretettel használja a ruhaipar és a textilipar is ezt a kiváló alapanyagot. Függönyök, bútorszövetek és ruhák minőségét emeli a viszkóz jelenléte, emellett pedig a szőnyeg gyártás szerves részét is képezi.

A viszkóz valójában a fák rostjaiból kinyert cellulóz. Ebből egyértelműen következne, hogy természetes anyagról beszélhetünk, ugyanakkor igen vitatott a viszkóz természetes eredetének kérdésköre. A viszkóz kinyerésének módja, illetve a technológia, amellyel feldolgozzák a cellulózt sokan szerint nem tekinthető 100%-ban természetes eljárásnak. Ahogy fejlődik a technológia, úgy ezen a téren is tapasztalható fejlődés, ezért a viszkózt nem sorolhatjuk a szintetikus anyagok (pl. polyester) közé sem. Így kénytelenek vagyunk egy új kategóriát nyitni a viszkóznak, mely a természetes és a szintetikus anyagok metszetét jelenti.

A viszkóz szőnyegek a gyönyörű fényükről híresek. A viszkóznak van egy olyan tulajdonsága, hogy attól függően, hogy esik rá a fény, úgy mindig az alapszín egy másik árnyalatát mutatja. Hol sötétebbnek, hol világosabbnak tűnik, ezért minden helyiségben „új arcát” ismerhetjük meg a szőnyegnek. Tapintása is nagyon kellemes, utánozhatatlanul puha. Fenséges, minőségi megjelenésének köszönhetően modern és elegáns enteriőrökben is a szoba „díszének” tekinthetjük.

Látogasson el Home Design üzletünkbe, ahol fogásmintákon keresztül személyes tanácsadással egybekötve mutatjuk be termékeinket! További ötletekért, információkért böngésszen folyamatosan frissülő webshopunkban!

Kapcsolódó termékek:

Ligne Pure Hexagon szőnyeg
Ligne Pure Hexagon szőnyeg
Ajánlatot kérek
Current szőnyegCurrent szőnyeg minta
Ligne Pure Current szőnyeg
Ajánlatot kérek
Designers Guild Phipps szőnyeg
Phipps Sky szőnyeg
653.190 Ft-tól
Desingers Guild Eberson szőnyeg
Eberson – Cobalt szőnyeg
653.190 Ft-tól
Traces szőnyegTraces szőnyeg minta
Ligne Pure Traces szőnyeg
Ajánlatot kérek

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás

Kedves Vásárlónk!

Üzletünk Május 1-én szerdán zárva tart.
Nyitás 2024. Május 2-án 10 órakor.
 
 

Május 1-én zárva vagyunk!