Keresés
Close this search box.

ELKERÜLENDŐ HIBÁK FÜGGÖNYÖZÉSNÉL

HOME DESIGN BUDA BLOG

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány gyakran elkövetett hibát, amit érdemes elkerülni a függönyözés során.

Számtalan cikkünkben kerültek előtérbe a függönyök, hiszen szerepük a lakberendezésben kiemelten fontos. Éppúgy bele kell simulniuk az enteriőrbe, mint bármely másik lakberendezési elemnek, ugyanakkor egy rosszul felhelyezett függöny máris stílustalanná teszi a teljes összképet.

Az első és legfontosabb lépés a helyes felmérés, a pontos méretek meghatározása. Ha pontatlanul méri fel az ablak, illetve a karnis szélességét, és a karnis és az aljzat közötti magasságot, akkor természetesen az egyedi méretekre szabott függöny is az alapján fog elkészülni, majd felhelyezve derülnek ki a pontatlanságból fakadó esztétikai hibák. Ha biztosra szeretne menni, akkor keressen minket bátran, és foglaljon időpontot felmérési szolgáltatásunkra.

Esztétikailag a rosszul felhelyezett karnis is könnyen szemet tud szúrni. Tapasztalataink azt mutatják, hogy minden esetben egyedi tanácsadás szükséges a megfelelő ablak-karnis-mennyezet meghatározásához, hiszen egyedi igényekkel, méretekkel állunk szemben. Készítsen fényképet az ablakról, hogy itt üzletünkben tanácsot tudjunk hozzá adni! Sokak által elkövetett hiba, hogy a karnis szélessége túl rövid, nem nyúlik túl az ablakon. Nem csak esztétikai okokból, de praktikusság szempontjából sem ajánljuk ezt a megoldást! Így nem lesz hely az sötétítő anyagot félrehúzni napközben, ezért gátolja a fénybeáramlását. A karnis szélességével kapcsolatban mi a min. 10-15 cm-es túlnyúlást javasoljuk. Szívesen vállalunk karnisszerelést is, megbízható szakembereink garantáltan pontosan helyezik fel a méretre szabott karnisokat! Üzletünkben számtalan szín, stílus és dizájn közül választhat kedvére!

Kritikus pontnak tekinthető az anyagok szélessége, illetve magassága. Ezért veszélyes készen vásárolt függönyt venni az egyedi méretre szabott helyett, mert nagyon nehéz az egyedi igényekre tökéletes megoldást találni az előre elkészült verziókból. Véleményünk szerint, a függöny úgy mutat szépen, ha leér a földig, éppen „megérinti” a padlót, illetve a szépen, lágyan redőzik az ablak előtt. Ennek megfelelően számoljuk ki az anyagmennyiséget is.

Home Design üzletünkben termékeinket személyes tanácsadással egybekötve mutatjuk be. Látogasson el hozzánk és válogasson kedvére sötétítő és fényáteresztő anyagjaink közül!

Kapcsolódó termékek:

Ügyfélszolgálat

H-P: 10:00 – 15:00h

Tapétázás, függöny varrás, lakberendezés tanácsadás

Kedves Vásárlónk!

Üzletünk Május 1-én szerdán zárva tart.
Nyitás 2024. Május 2-án 10 órakor.
 
 

Május 1-én zárva vagyunk!